четвъртък, 1 ноември 2012 г.

"Лимонова диета" с Кленов сироп - предимства и недостатъци!



        Прочутата диета, с която отслабна Бионсе и още много известни и неизвестни жени по света става все по-популярна и в България. Доколко обаче сме запознати с диетичните и полезните свойства на кленовия сироп, с който диетата се приготвя и крие ли приемът му рискове за организма.

        Диетата с кленов сироп е подходяща не само за сваляне на излишните килограми, но и за прочистване на организма от токсините. За 10 дни може да се свалят  от  4 до 10  килограма, да се отървете от мастните натрупвания и да заредите организма с витамини и минерали. Освен това диетата с кленов сироп се отразява чудесно на храносмилателния тракт, кожата, косата, общото физическо и психическо състояние.

       Кленовият сироп отдавна се продава в България, така че нямате никакви основания да не изпробвате диетата. Важното е да изберете истински кленов сироп, защото на пазара има много имитации, в които са включени глюкоза и мед. САЩ и Канада са най-големите световни производители на кленов сироп. Самият продукт е с течна консистенция и с цвят на по-светъл или по-тъмен кехлибар.  Дели се на два класа: клас А и клас С.  Първият се смята по-подходящ за направата на диетичния режим, т.к. съдържа по-голямо разнообразие от витамини. За сметка на това клас С съдържа повече глюкоза и калории и съответно и до по-лесно издържане до края на режима. Препоръчваме да сменяте свата вида сироп. Някои европейски държави също бутилират кленов сироп, като най-качествените продукти са дело на Австрия и Швейцария.

       Диетата с кленов сироп е доста строга – през цялото време не се консумира никаква друга храна, освен напитката, приготвена с кленов сироп. Благодарение на нея, Бионсе постигна забележителната промяна с фигурата си за филма “Момичета мечта”. Повечето диетолози определят диетата с кленов сироп като прекалено тежка и крайно непрепоръчителна, защото може да доведе до бързо връщане на свалените килограми.
Резултатите от диетата обаче са налице и при правилно захранване след нея, възможните негативни ефекти се свеждат до минимум. Особено, ако се правят физически упражнения редовно. Ето и самата диета:
Всички хранения в диетата с кленов сироп се заменят с напитка, (3 литра на ден) приготвена от:
  • 250 мл. кленов сироп
  • 250 мл. прясно изцеден лимонов сок
  • 30 гр.  лют червен пипер, джинджифил на прах или къри (за подобряване на метаболизма)
  • 2,5 л. топла или студена вода
Съставките се разбиват до получаване на хомогенна смес. През деня трябва да се консумират от 6 до 12 чаши (средно 3 литра) от напитката. Не бива да се приема никаква друга храна по време на диетата с кленов сироп. При необходимост може да изпиете чаша ментов чай или вода. Диетата се спазва 10 дни, но може да се намали до 6-7 дни, ако е трудно спазването и.

        Захранването е изключително важно, за да не се възвърнат свалените килограми и да се влоши състоянието на храносмилателната система. Започнете с плодове и плодови сокове, зеленчукови супи, сурови или задушени зеленчуци, соеви продукти на малки порции. Избягвайте захарта и захарните изделия, червените меса, пържените и тестените храни и алкохола. Те натоварват храносмилателната система, забавят метаболизма и водят до мастни натрупвания.     
        Важно: Ако страдате от някакви хронични заболявания, консултирайте се с лекар преди започване на диетата!


Автор: Златин Михайлов                 www.vegatest-varna.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар