сряда, 15 февруари 2012 г.

Здравословно отслабване с помощта на мед и канела!

        В света на диетите и здравословното хранене са разпространени различни виждания за това как благодарение на ароматното растение канела могат да се свалят излишните килограми.
Повечето експерти обаче се обединяват около то ва, че съществуват няколко златни правила, които всеки, които иска да намали теглото си с помощта на канела, трябва да спазва.
На първо място, се предвижда всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане да се пие чай от канела, овкусен с лъжичка мед. Смята се, че единствено благодарение на това, всеки дебеланко може да постави задоволително начало в битката с излишните килограми, защото комбинацията между мед и канела оказва силен изгарящ ефект върху телесните мазнини.
Напитката от канела и мед за отслабване се приготвя, като към 1 чаена чаша вода се прибави половин лъжичка канела на прах и една лъжичка мед. Възможно е да се приготви по-голямо количество, което да стигне за по-дълго време, но важно е съотношението да бъде запазено. Важно е да се знае, че след като канелата и водата заврят, се оставят за около 30 минути на страни от огъня и едва тогава се добавя медът, за да не се загубят от горещата вода неговите ценни съставки.
Смята се, че така приготвената напитка пречиства храносмилателния тракт, като в същото време унищожава гъбичките и бактериите, забавящи храносмилането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар