четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Някои подправки, които ще ни помогнат в борбата с килограмите!

       Според изследвания някои видове подправки могат да са полезни в борбата с излишните килограми. Kои от тях биха ни помогнали в борбата с наднорменото тегло…..

Жен-шен:
Някои видове жен-шен помагат за ускоряването на метаболизма и повишаването на енергията. Специално отслабващ ефект има употребата на панакс женшен, показва изследване на университета на Мериленд.

Лют червен пипер:
Подправката участва в тази класация, благодарение на основната си съставка - капсаицин, която подпомага изгарянето на мазнините и потиска апетита. Лютият червен пипер повишава обмяната на веществата, ускорява метаболизма и стимулира организма да изгаря повече калории, сочи изследване на университета Пърдю.

Канела:
Известно е, че канелата помага за намаляване на кръвната захар и „лошия“, LDL холестерол. Проучвания показват, че ароматната подправка благоприятства засилването на метаболизма и повишаване нивата на инсулина, намалявайки и риска от предиабетно състояние. Една чаена лъжичка канела съдържа 1,4 г фибри, които имат свойството да влияят положително върху перисталтиката на червата.

Черен пипер:
Черният пипер също е полезен за засилване на метаболизма, поради съдържанието на пиперин. Той не само подобрява храносмилането, но и подпомага по-бързото изгаряне на мазнини. Според изследване на университета на Оклахома консумацията на черен пипер може да помогне за изгарянето на толкова калории, колкото се изразходват от 20 минути ходене.

Глухарчета:
Знаехте ли, че глухарчетата могат да се консумират в суров вид? Използват се като съставка на салати. Глухарчетата засищат глада и спомагат прочистването на тялото.

Синап:
Синапът е чудесно средство за отслабване. Според изследване на Оксфордския политехнически институт една чаена лъжичка синап може да ускори метаболизма с почти 25%.

Куркума:
Куркумата помага за разграждането на мазнините и за регулирането на метаболизма на организма. Куркумата намалява и риска от развитие на диабет, показват данни от изследване на Колумбийския университет.

Джинджифил:
Проучвания показват, че тази подправка има свойството да потиска апетита, подобрява храносмилането, спомага за премахване на токсините от организма. Освен това, джинджифилът може да се използва и като болкоуспокояващо. Отдавна се употребява като естествено средство за защита срещу стомашни киселини. Най-полезен за целта е под формата на чай.

Кардамон :
Кардамонът стимулира метаболизма и има ниско съдържание на наситени мазнини. Освен това насърчава здравословното храносмилане, казват експерти.

Кимион:
Подправката спомага храносмилателния процес и производството на енергия, като същевременно засилва и имунната система. Според някои проучвания помага и при здравословни проблеми, като астма, артрит, бъбречни заболявания и рак на дебелото черво.

В опита ми като фармацевт мога да добавя още една подправка, която съм учил в Медицинският университет и за която учените нищо не казват, но мога да ви уверя че има ефект. Това е така нареченият Сминдух.

Успех в отслабването и не забравяйте, че дори и най полезната добавка или подправка, може да не окаже ефект или дори да ви навреди ако не е подходяща за вас.
Решението е ВегаТест. За повече информация посетете сайта ни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар