сряда, 18 юли 2012 г.

Да нарушите диетата си за ден - може да ви е от полза!

       Започнали сте диета, но изведнъж ви се приисква да си починете от нея за един ден. Дали е редно? Ще си развалите ли диетичния режим?

       Някои хора умеят да ръководят гъвкаво диетата си и нямат проблем с това да я продължат след прекъсване. Други чувстват вина, че са си позволили такава волност, решават, че няма смисъл и я спират. Преценете вие от коя група сте.
       Какво става с калориите, когато за един ден си угодите с пържени картофи или голяма мелба? Не си струва да се притеснявате, защото ако сте достигнали голям дефицит на калориите през седмицата, 24 часа хранителна волност няма да се отрази много. Просто тази седмица ще отслабнете по-малко. Все пак е по-добре да се насладите само на едно хранене извън режима, а не цял ден тъпчене с любимата ви храна.
       Диетолозите са категорични, че временното прекъсване на диетата има множество положителни страни:
1. Залъгваме тялото си, че всичко е наред и то продължава да сваля килограми;
2. Залъгваме ума си, че диетата не е мъчение;
3. С диети, които предполагат приемането на малко калории, тялото може да навлезе в период на гладуване. Настъпва период на привикване на организма към диетата и той преминава в режим на пестене на енергия. В този случай, еднодневната почивка предизвиква известен шок и така може да спомогне до допълнително сваляне на тегло.
      Опитайте и преценете сами дали еднодневното нарушаване на диетата би ви се отразило положително!

Няма коментари:

Публикуване на коментар